16. Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 10, 2017 |

Već tradicionalno, otvoren je 16. Memorijalni ultra maraton Zagreb-Vukovar Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata čiji je organizator Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba.Memorijalni ultra maraton Zagreb-Vukovar održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske od velikosrpske agresije.

 

12  domaćih i stranih  ultramaratonaca godinu dana pripremalo se za ovaj zahtjevni pothvat koji osim velike želje za svladavanjem svih prepreka koje se nađu na putu  traži i fizičku pripremu. Događaju su prisustvovali Borislav Barišić, Milan Bandić i mnogi drugi.

 

 Grad Vukovar je podnio najveću žrtvu za slobodu Hrvatske. Da nije bilo Vukovara i branitelja iz cijele domovine, ne bi bilo ni Zagreba ni Hrvatske. Ovaj maraton nas podsjeća na njihov trnoviti put.