16.01.2018. Obmanjuju vas da je loše!

Kategorija: Komentar | Objavljeno: siječanj 16, 2018 |

Prošli je tjedan bio sjajan. Tko to kaže? Premijer. Švedski? Ne, hrvatski. Valjda tako o svakom prošlom tjednu govori i Kim Jong-un. I predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću su, kao i Plenkoviću, poruke ličkog šerifa Milinovića kvazihadezeovcima, srednji prst župana Alojza Tomaševića čitavome društvu, te još jedna Murganićkina pećinska reakcija – sitnice. A sa sitnicama se ne treba opterećivati. Uostalom, tko još bere brigu o stotinama milijardi opljačkanog novca kad Vlada postiže genijalne rezultate. Sve raste. Najviše raste prepotencija vlasti, od koje je nesposobnija jedino larpurlartistička opozicija. Smokvin list na HDZ-ovoj samovolji i potpunoj destrukciji ionake slabe demokracije.

 

Skoči na video

 

Ako sve raste, kao što to tvrde Plenković i priležni mu Jandroković, kako to da građani to ne osjećaju?! Ili je i statistički podatak kojim tako samozadovoljno maše Plenković tek – laž. Znam što nije statistička laž. Što? Sve veći broj iseljenih. Ima nas vjerojatno manje i od četiri milijuna, pa nije ni čudo što je sve manje nezaposlenih. Kao što je sve manje zaposlenih. Plenković se busa statističkim podatkom da je proračun prvi put u suficitu. Ali, pobogu, kako se ta činjenica reflektira na građane, zbog koji postoje i premijer, i šef Sabora, i sve ostale institucije, i čitava država? Kako to da sve više građana kopa po kantama za smeće? Kako to – neka objasne Plenković i Jandroković – da uz strahobalan suficit standard građana sve više pada? Pa kad je sve tako dobro i perspektivno, zbog čega sve više građana napušta Hrvatsku?

 

Pa kad uz Plenkovića i Jandrokovića svakoga dana sve više napredujemo, kako to da trećina građana živi s one strane siromaštva?! U Hrvatskoj je nemoguće životariti i s prosječnim, a kamoli da se može živjeti s minimalnim plaćama i penzijama, koje su ispod minimalnih plaća. U Hrvatskoj je bijeda, ali se to na Plenkoviću ne vidi. Plenković puca od… samozadovoljstva. Ali to radi i Kim Jong-un. Što je više nesreće, to su šefovi država u kojima se ta nesreća događa zadovoljniji. Sve ono o čemu je Plenković govorio u Splitu, na proslavi osnutka tamošnjeg HDZ-a, spada, zapravo, u znanstvenu fantastiku.

 

Kao što sam i predvidio, dolaskom Krešimira Macana, jednog od prodavača piarovske magle, šum u komunikaciji s građanima bit će još veći. Zapravo, Plenković svojim javnim nastupima, a njih je više nego je dana u godini, iritira građane. Iritira ih tvrdnjama da je u Hrvatskoj dobro, te da će biti još bolje. Kome? Stranačkim aparatčicima.

 

Onima koji su blizu Plenkovićeve vatre. Onima koji pomažu da se sakata većina održi na nogama. Etničkim biznismenima. Onima koji sustavno uništavaju obrazovanje. Neće obitelji dopustiti da im vlasti i dalje uništavaju djecu. Neće očevi i majke dopustiti da njihova djeca gledaju kako im vlasti ruše i ono malo dostojanstva što im je preostalo. Zato odlaze. Odlaze jer su prestali vjerovati lažima. Odlaze jer znaju da ti koji su državu gurnuli u provaliju, državu ne mogu iz provalije izbaviti. Odlaze jer više ne mogu gledati da se oni koji su Hrvatsku opljačkali ili pljačku omogućili, svakodnevno naslikavaju i licemjerno dijele savjete o tome da kako treba biti strpljiv. Dokle? Odlaze ljudi jer ne mogu više gledati da čak i političarčići, čak i direktorčići imaju barem peterostruko veću imovinu od one koju su zaradili svojim rukama, svojom pameću i svojim marom.

 

Dakle, sve je manje onih koji mogu gledati kako za četiri petine ukradenog oni koji su krali prolaze nekažnjeno. Ne mogu više trpjeti društvo u kojem se za one koji kradu govori da su se snašli. Ako ne želiš oboljeti, iz bolesnog okruženja moraš pobjeći. Sve pak one koji prstom ukazuju na lopovluk, na lopove, na laži, na obmane čak i popovi s oltara nazivaju defetistima, štetočinama koji svojim pričama, dakle; istinom, Hrvate tjeraju iz Hrvatske. Ne tjeraju ih nesposobni političari, ne tjeraju ih političko-tajkunski gangsteri, ne tjeraju ih lokalni šerifi koji mlate žene, ne tjeraju ih suci koji samo što nisu izvjesili cjenike na svoja vrata, ne tjeraju ih nepotizam i korupcija, već novinari i mediji koji svakoga dana dižu glas protiv nepravdi. Kaže Plenković da je makro slika Hrvatske odlična! Pobrkao je premijer, očito, značenje pojmova. Slika političkih makroa je, valjda, odlična.

 

Sve im ide po planu. Kao što sve ide po planu i SDP-u. Nije SDP u krizi zato što se s njim loše upravlja. Nije SDP u krizi zato što je Davor Bernardić nesposoban. SDP uopće nije u krizi identiteta. Za sve su krivi mediji. Novinari krizu izmišljaju. Da mediji ne pišu loše o SDP-u, SDP bio imao veći rejting. To vam je isto kao kada bi neki skladatelj ili pjevač tvrdio da bi njegova pjesma bila daleko bolja kada nitko ne bi primjetio da je loša. Zato, poštovani gledatelji, ako se želite prepustiti magijama Plenkovića ili Davora Bernardića, slušajte njih, a Glavom kroz ekran gasite. Slušajte Plenkovića kako sve raste, pa nećete, možda, morati ni travu više zalijevati, rasti će ona uz Plenkovića i bez zalijevanja, a pšenica i bez da ju zasijete. Rasti će i SDP-ov rejting sam od sebe.

 

Ako primjetite nesposobnost, kukavičluk ili pomanjkanje ideja u Davora Bernardića, to vam se samo pričinilo, to je čisto podmetanje. Sve u Hrvatskoj raste. Pa i SDP. I vi rastete, i vi rastete, i vi rastete, i vi rastete…

 

VEZANI ČLANCI