150 milijuna za komunalne akcije

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 29, 2015 |

Nakon 6 mjeseci izbivanja, gradonačelnika Zagreba, nakon sjednice Skupštine, sastao se s predsjednicima Vijeća gradskih četvrti i pročelnika Gradske uprave kako bi od njih čuo kako napreduje izgradnja i komunalne akcije po četvrtima te poslušao i probleme.

 

“Za planove malih komunalnih akcija u 2015. godini za 17 gradskih četvrti planirano je 150 milijuna kuna”, rekla je Renata Šimon iz Službe za Mjesnu samoupravu. Taj novac raspoređen je na 1854 male komunalne akcije po Gradskim četvrtima, koje će biti realizirane na dva načina. “Jedan način je sklapanjem ugovora sa podružnicama Zagrebačke ceste i Zrinjevac, a to su radovi koji se odnose na održavanje javnih površina i takvih akcija ima oko 1100.

 

Ostale akcije će biti realizirane putem naših ureda za javnu nabavu kroz postupke javne nabave”, naglasila je Šimon. “Da što manje pričamo jedni drugima u zatvorenim prostorima i idemo raditi. Ja mislim da su svi planovi doneseni i sada treba napraviti vrijeme kada će se to realizirati. Treba se najviše toga napraviti ljeti kada su ljudi na godišnjem da nas ne dočekaju jesenje kiše i zima”, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

Najveća investicija jest izgradnja dječjeg vrtića u Donjem Dragonošcu. Predsjednika Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka sjever zanimalo je hoće li Vijeća dobiti popust na fakture. “Ja sam zatražio da se sagleda mogućnost može li se ove godine Gradskim četvrtima odobriti 20 posto popusta na fakture od Zagrebačkih cesta i Zrinjevca. Međutim, sa sredstvima koja su nam na raspolaganju ove godine mi ćemo s njima moći oko 40 posto manje radova moći napraviti nego prošle godine”, naglasio je Ivan Butorac, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka sjever.

 

“Imamo prostora 10 posto da se napravi sve kako treba. To sam jučer dogovorio sa članom Uprave za komunalne djelatnosti i stali smo tu. Ja mislim da u ovo krizno i recesijsko vrijeme moramo voditi o tome računa”, odgovorio mu je Butorac. Budući da je proračun za ovu godinu smanjen, a Gradske četvrti imaju na raspolaganju 5 posto od ukupnog proračuna, tako su i njihova sredstva daleko manja od prošlogodišnjih. Unatoč tome, male komunalne akcije bit će realizirane.