15 godina PD Zagorske steze

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 17, 2018 |

Planinarsko društvo Zagorske steze iz Zaboka obilježilo je petnaest godina od svog osnutka. Svečano je bilo na njihovom planinarskom gruntu na Piclju gdje se okupilo stotinjak planinara od ukupno njih dvjestotinjak koji su članovi tog društva. Tom prigodom su podijeljene diplome polaznicima Planinarske škole te dodijeljena priznanja Hrvatskog planinarskog saveza. 

 

 Kroz ovih petnaest godina je društvo napravilo izrazito puno na obrazovanju svojih članova kroz planinarske škole te su mnogi postali vodiči ne samo za zagorska brda već vod ei ture po velebitu i ostalim planinama Hrvatske.

 

Jedna od najvažnijih napravljenih stvari je gradnja planinarskog doma i stvaranje Arboretuma Picelj gdje su uz pomoć Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije te donacijama raznih tvrtki i ustanova uspjeli otkupiti zemljište i vlastitim rukama sagraditi planinarski dom. Taj dom je jedan od najljepših u Hrvatskoj a kao potvrda toga je da je 2012. godine i proglašen kao najljepši dom u sklopu Hrvatskog planinarskog saveza. (NK)