12. Sjednica Županijske skupštine SDŽ

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 12, 2018 |

Rebalans proračuna našao se jutros, među ostalim, pred vijećnicima splitsko-dalmatinske Županijske skupštine. Njime se županijski prihodi planiraju u iznosu nešto vćem od 938 milijuna kuna što je 44 milijuna više od prvotno planiranog ili 54 milijuna više nego je ostvareno prošle godine.

 

No, sjednica je, kao i sve dosadašnje u ovom sazivu, protekla u disonantnim tonovima, a najglasniji su ponovno bili MOST-ovci, odnosno Miro Bulj.  . Niti ovaj saziv splitsko-dalmatinske županijske skupštine nije prošao bez već tradicionalnog prosvjeda . Ovaj put prosvjedovali su umirovljenici. Sporno je poskupljenje smještaja u domovima za stare i nemoćne osobe.  Vijećnićka pitanja opet su se najviše ticala nekih infrastrukturnih radova, školstva, ali i doma zdravlja.Bilo je pitanja i o početku nastavne godine .Na ovom sazivu županijske skupštine zaiskrilo je i između nekih vijećnika . Naime  došlo je do verbalnog sukoba  između  HGS-ovog Saše Horvata i MOST-ovog Mire Bulja.Puno buke na županijskoj skupštini SDŽ bilo je i na ovoj sjednici, gotovo kao i svaki put do sada. Akteri takođeri isti. A što će se promijeniti, ubrzati ,popraviti, pitanje je. Vjerojatno ovdje prolazi još uvijek ona stara poznata izreka- Tresla se brda, rodio se miš .