11. Petrinjska kobasijada

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 29, 2017 |

Petrinjska izložba gastronomije i kulinarstva i 11. Petrinjska kobasijada, kao cjelodnevna manifestacija, održana je na prostoru petrinjskog Pigika. Okupila je brojne izlagače ali i posjetitelje, a u sklopu manifestacije poslužen je i tradicionalni petrinjski doručak.

 

Ova izložba i kobasijada potvrdile su kako Petrinjci odlučno nastavljaju dugu tradiciju održavanja raznih manifestacija kao i sajmovanja, što ističe i Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje. U sklopu manifestacije, uz kulturno umjetnički program, svoje su proizvode na štandovima izložili brojni obiteljsko poljoprivredni proizvođači, obrtnici, domaće radinosti i udruge. Petrinja, nadaleko poznata kao grad mesne industrije i kobasica sve više tu svoju tradiciju približava građanima ali i promovira diljem Hrvatske te će uskoro, već 6.svibnja, bogatstvo petrinjskog kraja biti predstavljeno i na središnjem zagrebačkom trgu.