101. rođendan u Domu na Zenti

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 19, 2017 |

Uvijek biti dobro raspoložen i ne ljutiti se ni na koga. Tajna je to dugovječnosti koju nam je otkrila gospođa Ivanka Jančić, štićenica splitskog Doma za starije i nemoćne na Zenti koja je danas proslavila 101. rođendan.

 

U svijetu je poznata uzrečica imaš godina onoliko kako se osječaš.Po svemu sudeći naša slavljenica Ivanka Jurčić danas nije slavila 101.kako godine kažu već dvadeset i neki rođendan.Veselo je plesala,a svaku pjsmu znala je od riječi do riječi.

 

Još uvijek u srcu mlada, Dubrovkinja na spomen njenog rodnog grada odmah se raznježila i istaknula kako joj puno nedostaje,no na život u domu se ne žali zbog mnogih stećenih prijateljstava.Na pitanje koliko je dugo u domu nastavlja u svom šaljivom tonu.

 

Sin naše šinjorine kako je mnogi zovu, ističe kako glavni karakter njenu veselost i iskrenost.Kad krene pjesma ona se ne zaustavlja.Saznali smo također što je ono životno što ga je majka naučila.

 

Recept posebni za dugovječni život ova draga gospođa nema,ali gledajući je mi smo ga pronašli,a to je puno veselja,radosti i ljudi koji nas vole.Gledajmo pozitivno na život kao i Ivanka,živimo život punim plućima do kraja jer godine su ipak samo broj.