10. Dani hrvatske male brodogradnje

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 16, 2018 |

I dok su sajmovi brodograditelja diljem Europe, zbog dugogodišnje recesije propadali, Dani hrvatske male brodogradnje uspjeli su opstati pa će se tako 10. put za redom održati u Podstrani pokraj Splita, od 19. do 22. travnja.

 

Ove godine sajmište Dana hrvatske male brodogradnje, od četvrtka do nedjelje, u lučici pred hotelom u Podstrani ponudit će 30-tak plovila 20-oro domaćih proizvođača. Većina brodova moći će se isprobati u moru. Osim domaćih plovila namijenjenih sportu, turizmu i gospodarstvu ove će se godine predstaviti i raznovrsna ponuda nautičke, ribolovne, ronilačke te sve ostale opreme za more. Odaziv izlagača je izvrstan.

 

Glavnina brodograditelja koji izlažu na sajmu je s područja Splitsko-dalmatinske županije i Zagreba. No, izlažu i proizvođači iz Istre i Kvanera te područja Zadarske i Šibensko-kninske županije. To bi, poručuju organizatori, trebao biti dobar znak oporavka ove grane domaćeg gospodarstva. Ovogodišnja sajamska atrakcija bit će 49 metara dugačka drvena jahta proizvođača iz Krila Jesenice.

 

U sklopu Dana hrvatske male brodogradnje i ove će se godine održati i Sajam turističkih atrakcija. I on će obilovati premijerama te brojnim adrenalinskim natjecanjima.

 

Ulaz na sajam je besplatan. Radno vrijeme sajma je u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 15 sati. Dani hrvatske male brodogradnje održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.