08.03.2018. Govori mu ono što sam ja njoj govorio

Kategorija: Komentar | Objavljeno: ožujak 8, 2018 |

„Moramo raditi na tome kako ćemo stvoriti klimu da mladi ostaju i da se vraćaju u Hrvatsku“ – poručila je hrvatskoj generalima Grabar Kitarović. Predsjednica sugerira optimističniju društvenu klimu. Zašto ne!? Ali krenite od sebe, predsjednice. Prvo otpustite sve nedostojne i nesposobne savjetnike. Prestanite se ulagivati braniteljskim moćnicima. Ne mijenjajte mišljenja kao čarape.

 

Skoči na video

 

Osudite trgovinu HDZ-a, HNS-a, Bandića, Pupovca i ostalih političkih Liliputanaca. Zatražite od Plenkovića da se zabrani zapošljavanje u državnim tvrtkama po stranačkom ključu. Neka Vam, predsjednice, talent a ne podobnost bude kriterij. Sjetite se, predsjednice, tko Vam je sve bio na inauguraciji?! Među časne ljude ste prošvercali polusvijet, a s polusvijetom ste se i nakon toga nastavili družiti. Tko Vam je, predsjednice, na službenim domjencima? Širitelji mržnje. Ako se Vi ne sjećate, sjećaju se, valjda, Nikola Vuljanić i Slavnko Liić, susreta s Vama na Pantovčaku, ali i kritike koje sam izrekao na Vaš račun.

 

Tada sam Vam rekao, a u međuvremenu ponavio sto puta, da Vi sustavno radite na podjelama u društvu. Ponovo pitam; a da počnete bolju klimu stvarati tako da počistite pred svojim, usprkos zaklinjanjima da tako neće biti, vratima u Titovoj vili na Pantovčaku?! Bistu ste izbacili, ali ste na to poznato zagrebačko brdo uselili zadriglu, kontaminiranu, nazadnjačku desnicu. Plenkoviću oponirate samo zato što od HDZ-a bezuvjetno tražite još jedan predsjednički mandat. Koji niste, po mom skromnom mišljenju, zaslužili. Neku mi je večer jedna iznimno cijenjena osoba kazala kako ste ju ugodno iznenadili govorom na večeri u čast srpskog predsjednika Vučića.

 

Gospođa Kolinda je održala, kazala mi je ta osoba, odličan, uravnotežen govor, s mnogo šarma. I nije se ulagivala ni jednima, ni drugima. Vjerujem mu. Ali je to predsjednica učinila – samo nekoliko tjedana iza njene čuvene izjave da će proteći mnogo vode Dunavom dok Hrvatska i Srbija postanu prijateljske zemlje – zbog dvije stvari, prva su politički poeni, druga, izvršavala je naredbe zapadnog saveznika, za čiju zemlju – mada smo strateški partneri, koje li gluposti – trebaju vize. Vi, predsjednice ne vodite svoju politiku, već izvršavate tuđu. I zato mladi odlaze.

 

I odlazit će. Vi ste nas u ovu dešperaciju gurnuli, pa nas Vi i ne možete iz nje izvući. Nakon niz primjedbi koje sam Vam udijelio na Pantovčaku, rekli ste, pred tri svjedoka – Vaše savjetnike ne smatram pouzdanim svjedocima, jer oni ne svjedoče pouzdano ni u slučajevima poput onog Sanaderovog – da Vam je drago što sam iskren i kritičan. „Bit će mi korisno ponovo se susresti s Vama!“ – bile su Vaše posljednje riječi. Ja sam Vam tada odgovorio kako je to naš jedini, prvi i posljednji susret, jer niti ćete Vi mene zvati, niti ću se ja eventualnom pozivu odazvati. Vi ne trebate savjet, već glorificiranje, te – ostavio je NATO traga – naredbe. Ni danas ne bih promijenio ni zarez iz tog našeg razgovora. Imam ga potrebu neprestano nadopunjavati.

 

Ne znam kako će i nakon Junckerove krtike premijer Andrej Plenković i dalje parati nosom oblake. Još do jučer je tvrdio da rastemo više nego druge europske države, a ispostavilo se, da rastemo najsporije. Zapravo, nazadujemo. Valjda zbog ovih mojih večernjica, u kojima prema obmanjivačima nemam milosti. Što iz Bruxellesa poručuju Plenkoviću? „Niste proveli nijednu reformu koju ste obećali i ugrozili ste rast gospodarstva!“ Točno. Plenković nas može jedino povesti iz ožujka u travanj, a ne u reforme. Naročito ne u reforme u kojima bi njihovi – kako to kaže profesor Bežovan – probisvijeti ostali bez prestižnih, a nezasluženih fotelja. Uostalom, kad bi i Plenković išta i radio?! Ili je na putu ili za komentatorskim mikrofonom. Badava ste krećili, odnosno, badava je Plenković angažirao Krešimira Macana, koji o poslu dizanja rejtinga zna koliko i svaka kumica na placu.

 

Što sada Plenković ne napravi pressicu? Što sada, nakon poraznih statističkih podataka, Plenković ne održi bukvicu opoziciji, koja, naravno, ništa ne zna, jer je on osvojio vlast. Čak ni to nije istina. Mulja. Plenković je vlast istrgovao, ali ne kao Angela Merkel, već kao pijani milijunaš, kojemu većinu tvore zastupnici sa sudskim optužnicama. A HDZ-u je zadatak optužnice rušiti. U demokratskijim zemljama tipove poput Sauche ili Bandića grijala bi svjetla pozornice samo ispred sudova ili Remetinca. Ali, vidi vraga, Bandić se iz Remetinca preselio prvo u Karamarkov a onda i u Plenkovićev ured. Koliko košta da košta. Sve je spreman platiti za slobodu. Kao i notorni Tomislav Saucha, grijeh nad grijehovima prepotentnog Zorana Milanovića. HDZ-u i predsjednici mili desničari i dalje obmanjuju javnost, plašeći je Istambulskom konvencijom.

 

Laž je stara; Istambulskom se konvencijom, a nje se i SDP plašio ga vrag tamjana, uvodi rodna ideologija. Kada je Sanja Sarnavka pitala Željku Markić gdje to piše, Željka Markić nije odgovorila. Jer toga u Istambulskoj kovenciji nema. Ako doista toga nema, a nema, Markić laže. Zapravo, ona pretpostavlja, ona ideologizira, ona plaši narod, koji bi se trebao plašiti upravo nje. Igračice predsjednika i premijera.

 

VEZANI ČLANCI