07.03.2018. Ilčić nas i dalje sramoti u svijetu

Kategorija: Komentar | Objavljeno: ožujak 7, 2018 |

Manjine pod geslom sve za vlast, a vlast ni za što, javnost pripremaju na još jednu izdaju. Iako su ultimativno tražili da s Ramljakom ode i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, Milorad Pupovac i Furio Radin već mijenjaju ploču. Tretiraju građane kao ovce koje ne samo da ništa ne razumiju, već i ne pamte dulje od nekoliko sati, pa ih neprestano treba šišati. Pupovac je kazao: „Želi li Plenković da ova Vlada opstane, Martina Dalić mora otići!“ Točka. Nema više. Sve što se događalo i sve što se događa u Agrokoru od kako je Martina Dalić u Plenkovićevoj Vladi jest odgovornost, odnosno, krivica Martine Dalić.

 

Skoči na video

 

Zar uistinu Pupovac i Radim misle da im itko vjeruje da to što rade, a prodaju se neprestano za šaku judinih škuda, rade za opće dobro?! Bio sam četiri godine u Saboru ali se nisam pristao valjati u blatu ni pod koju cijenu. Pa ni pod cijenu moje i egzistencije obitelji. Takve principe sluga svih gospodara Gordan Jandroković naziva revolucionarnim. Treba se, moto je Popovca i Radina, te, bez dvojbe, jednako i Jandrokovića, prilagođavati situacijama. Narod ionako već četvrt stoljeća bira jedne te iste, jedanko loše, kao što reče moj ovotjedni gost profesor Gojko Bežovan – probisvijete, koji uglavnom ili ne znaju ništa, ili im ni do čega nije stalo.

 

Znaju li Radin i Pupovac? Znaju. Je li Radinu i Pupovcu stalo? Stalo im je. No, pitanje treba proširiti; do čega im je stalo? Sebe. Svojih pozicija. Pozicija svih njihovih. Za vlast su se uhvatili kao čičak i ne ispuštaju je. Ni pod cijenu da Hrvatska nestane. Ostat će oni, Pupovac i Radin, Jandroković i Brkić. Te, naravno, njihove obitelji koje grabe objema rukama što se zagrabiti da. Neki čast, a neki mast. Neki oboje. Naravno, odmah čim je Pupovac izvalio da Martina Dalić mora otići – ostatak rečenice je jasan; ili će je moja stranka srušiti – nitko mu nije povjerovao. Jer u Pupovčeva i Radinova obećanja treba vjerovati kao i o bećanja Djeda Mraza.

 

Sjećate se kada je Radin rekao da će izaći iz koalicije ako se Plenković javno ne ispriča manjinama zbog Brkićeva šovinizma. Pa, je li se Plenković ispričao? Nije. Nije se čak ni – ma što to značilo – distancirao od Brkićeva širenja mržnje prema drukčijima. Brkić je javno poručio da svi oni kojima se ovakva Hrvatska ne sviđa, mogu otići. Vrata su im širom otvorena. Kao što su njemu bila širom otvorena kada je dolazio u Hrvatsku, iz koje ga ništa ne može istjerati, ali zato on svojom politikom tjera mnoge. U tome mu pomažu Radin i Pupovac. Slažem se i s protivnicima i s propagatorima da se od Istambulske konvencije stvara mit. Evo i zašto?

 

Najglasniji zagovrnik usvajanja Istanbulse konvencije je SDP, a da je sam, dok je bio na vlasti, odbio tu konvenciju o pravima žena usvojiti. Ali je zato usvojio antiradnički Zakon o radu. Zadrigla desnica obmanjuje javnost da će – ako se usvoji Istambulska konvencija – djeca moći birati jesu li muško, žensko, ili, možda srednji rod. Rod će biti, dakle, po tim desničarskim prevarantima, upotrijebit ću Bežovanov epitet – probisvijeti, slobodan izbor. Dođe dječak Mirko na sat. Prozove ga učitelji da ga ispita gradivo.

 

Mirko ne ustaje. Pita ga učetiljica: „Mirko, zašto se ne javljaš?“ Na to će Mirko mirno iz klupe: „Nisam je više Mirko, odsad sam žensko, Kolinda!“ E, vidite, na ovako glup način, ali drugim riječima, pojašnjavaju razni homofobni tipovi poput Ladislava Ilčića ili Vice Batarela da se Istanbulskom konvencijom želi uvesti rodna ideologija. Što je, naravno, bezočna laž. Već sto puta demantirana. Kao što je i laž Ilčićeva tvrdnja da će Hrvatska kad je ratificira, svoju kulturu, običaje, vjeru i tradiciju moearti podčinjavati Istambulskoj konvenciji. Što kaže narod: „S kim si, takav si!“ A Radin i Pupovac su u političkoj kompi upravo s Ladislavom Ilčićem i Vicom Batarelom. Ilčić je savjetnik, koje li tragedije, u ministarstvu kulture. A kultura se u Hrvatskoj, kada njome upravljaju tipovi poput Ilčića ili puke činovnice Nine Obuljen Koržinek, zatire gdje god se može.

 

Ali ne zatiru je istambulske ili neke druge konvencije. Za hrvatsku kulturu vlada izdvaja manje od 0,5 posto, a to je na razini statističke pogreške nekih drugih ministarstava. Na jednom od svojih desničarskih derneka Ilčić se snebivao nad činjenicom da su mnogi intelektualci, pa i neki članovi Vlade, zaprepašteni što su u Kaštelima kao karnevalskoga krnju, krivca za sve njihove nedaće, spalili slike slikovnice gay parova. „Što da su spalili sliku Franje Tuđmana ili Ive Sanadera? Pa nisu valjda homoseksualci neka nova božanstva koja se nitko ne smije taknuti“ – želio je poentirati homofob Ilčić, samo jedna od sramota hrvatske Vlade.

 

Paljenjem maketa slikovnica djecu se uči da treba paliti one knjige koje nisu po volji. Uostalo, Crkva je stoljećima palila a tisućljećima zabranjivala genijalnije knjige od ove slikovnice. Ilčić i njemu slični samo žele nastaviti taj put, lažno se predstavljajući kao zaštitnici hrvatske kulture. Oni su uništavatelji hrvatske kulture, a saveznike u daljnjem uništavanju imaju u Furiju Radinu i Miliradu Pupovcu. I, na kraju, hoće li se išta promijeniti u Hrvatskoj usvoji li se Istambulska konvencija? Neće. Hrvatska ne poštuje zakone. Hrvatska nema pravosudni sustav kojemu bi svi bili jednaki. Ostat ćemo i dalje moralni Balkan bez obzira što će biti s Istambulskom konvencijom.

 

VEZANI ČLANCI